Velkommen til Cantus Studio

Vårt primære mål er å opprettholde de historiske tradisjonene og magien som et proft lydstudio har å tilby, og samtidig hjelpe artister og musikere med å fullføre sin kreative visjon. Og det til en rimelig pris.

Her finner du et fullt utstyrt musikkstudio med en rekke vintage, analogt og digitalt opptaksutstyr og instrumenter. Et sted hvor den gode varme tonen fra klassisk analoge komponenter blandes med kraften til det digitale domenet.

Vårt lydstudio er designet slik at du kan føle deg hjemme, samtidig som du har alle verktøy enkelt tilgjengelig for å være kreativ. Studioet er ikke for stort, eller for lite, det er 52 kvadratmeter med kjøkken, kontrollrom og opptaksrom. I vårt lille kjøkken kan du koke deg kaffe og hente en kald øl. Vårt akustisk designet og behagelig kontrollrom har en sofa og en kreativ atmosfære. Og opptaksrommet vårt er fylt med fantastiske instrumenter i et akkurat stort nok rom til et helt rockeband som ønsker liveopptak.

Vårt oppsett er en kombinasjon av utstyr som har blitt brukt i opptak/miks av en rekke klassiske album. Det starter med et bredt utvalg av fantastiske instrumenter og forsterkere for å lage den beste lyden. Deretter har vi et utvalg av gamle og moderne mikrofoner for å fange godlyden. Mikrofonene kobles sammen våre Neve, API, SSL og Chandler Limited preamper akkurat som på de klassiske albumene. Når vi mikser bruker vi en kombinasjon av analoge og digitale lydutstyr gjennom vår flotte SSL-miksebord. Et mikseoppsett som er basert på oppsettet til noen av de beste mikseteknikerne rundt om i verden.

Uansett om det er opptak, miksing eller mastering, så legger vi sjelen vår og hardt arbeid i ditt prosjekt. Vi er alltid på utkikk etter nye utfordringer, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Ingen prosjekter er for store eller små for Cantus Studio.

I hjertet av byen, Oslo

Rett rundt hjørnet for Rockefeller, i nærhet av Youngstorget, så finner du Cantus Studio. Beliggende i kjelleren til Møllergata 37. I nabolaget finner du alt av kollektiv transport, restauranter, pubber, musikkbutikker og mer.

Våre ildsjeler

kristoffer

Kristoffer
Follestad

Mikser / Tekniker / Eier

Daniel
Hesby Hansen

Tekniker / Mikser

kjetil

Kjetil
Mørland

Låtskriver / Produsent

Sturla
Solheim

Tekniker / Mikser

Tjenester

Snille ord fra ærlige folk

Utsøkt kvalitet i utstyr og kunnskap. Du føler deg trygg på at jobben blir gjort innen gitt tidsramme. Alltid hjelpsom og med gode innspill. Ingen somling eller nykker. Midt i by’n. Blir vel ikke mer praktisk og seriøst enn dette. Aleksander S. Nilsen

Plantegning

Vårt studio befinner seg i Møllergata 37. Her har vi 53 kvadratmeter som inneholder:

Kjøkken og lagring

Kjøkkenet og lagringsplassen vår befinner seg ved inngangen. Det er et enkelt kjøkken, med et lite kjøleskap, kaffemaskin og en mikrobølgeovn. Her kan du hente deg en kaffe, ta en kald øl fra kjøleskapet eller smøre deg mat mellom opptakene.

Kontrollrom

Neste rom er et koselig og intimt kontrollrom, med et vakkert SSL miksebord og analogt opptaksutstyr i beste kvalitet. Her har vi også en sofa, et stuebord, noen musikkblader og en fet vintage lampe.

Opptaksrom

Vårt opptaksrom er stappfullt av fete gitarer, forsterkere og trommesett, samt noen andre merkelige instrumenter. Rommet er mer enn stort nok for en trommeslager, og intimt nok for et fullt rockeband. Vi har gjort mange liveopptak her tidligere. Det har også vært brukt som øvingslokale for flere band, blant annet et 9-personers reggae-band.